Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2010 23:23 - Провокирано от Карбовски
Автор: illym Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3991 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 28.01.2010 23:54


Ето какво написах на "Отечествен фронт", след поредното предаване за затворите:
"
Уважаеми Господин Карбовски, Пиша този мейл, провокирана от днешния "Отечествен фронт" (от 23-ти Януари). Представихте историята на бащата на Илияна (лека й пръст), но пренебрегнахте "Ванчето Мандулева", поне аз така го почувствах, може би защото съм (трудно ми е да напиша бях) нейна приятелка. Пропуснахте среща с майка й, леля Софче, както повечето от нас я наричахме, литератор, жена с ценности, които възитаваше в децата си..., нито представихте гледната точка на брат й Сократ, а може би самите те не са пожелали да застанат пред камерата Ви ... Ваня също имаше мечти, учеше в музикално училище, беше страхотна виолистка, пееше в местния хор. В деня на нейната смърт пътувахме заедно по обяд в автобуса, помня го като вчера и не вярвам, че това е била последната ми среща с нея. Същият следобед казала на майка си, че ще закъснее защото ще е на хор, но не отишла на хор. Имаше приятел. Който по не знам каква си съдба в момента работи в поморийската полиция, а едвам го измъкнахме от тях, защото не искаше да дойде на погребението й и да подкрепи по някакъв начин майка й.След смъртта на Ваня всички се разпръснахме и нищо не беше вече същото, въпреки че, дълго време в съня си, чувах гласа й.Всичко се промени и станахме едни порастнали деца. Ваня не порещна абитуриентския си бал....
 Отново се върнах на зад във времето, като изгледах вашето предаване. Родителите на тези момичета явно са намерили някаква минимална утеха в лицата на своите внучки, Ваня също има една прекрасна племеница - Ваня - дъщеричката на брат й. ... Четете ли още мейла ми или вече Ви доскуча? Е, ще продължа още малко да ви досаждам, преди това писмо да е отишло в Trash Folder - а. А защо продължавам да пиша ли, точно защото има много "защо - та":
- ние, приятелите на Ваня, не вярваме, че този, който заловиха е физическият й убиец. Изчезват (как така?!!!) веществени доказателства. - квартала, в който е живееха, в онова смутно време на криза, не беше най - доброто място за живеене. Не зная дали сте се интересували, но от доста време на сам, Поморие не е "...едно градче със себе си заето...", чара и романтиката му отдавна са изчезнали, много преди онези години...в този район живееха опасни хора (да не напиша по - силни думи), а този от затвора, имам усещането, че го натопиха, за да замажат очите на хората, за да ги успокоят. Този човек работеше в строителната фирма на предпиремача построил сградата, в която живеят родителите ми, сградата която издадоха в месеца на убийството на Ваня. Не знам защо не показахте майка й, но я разбирам, ако е отказала. Вярно е, че на случая "Илияна" не се обърна достатъчно внимание в нашия смотан град, може би заради ромския й пройзход, оо простете в Поморие няма роми, те всички са турци. И все пак, мисля, че не представихте нещата както трябва, нали темата е "Затворите"... Защо не дадохте повече гледни точки, не мислите ли, че има нещо понамирисващо около тази история, защо не дадохте дума на Полицията? Не приличате на човек, който го е страх от мутрите.... Е, да не ви отегчавам повече... Предпочитам да запомня моята приятелка, такава каквато беше през лятото на 1997- ма, весела, усмихната и подаряваща ни вкусотийки от павильончето за сладкиши, в което работеше за лятото.   С Уважение, Илиана Маркова"
Ето това написах, но отговор, не получих и едва ли ще получа. Може би, заради поредната серия от правописни гешки...



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: illym
Категория: Лични дневници
Прочетен: 356046
Постинги: 77
Коментари: 124
Гласове: 2426
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031